Η Meta απειλεί να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη

Meta

Υπάρχει ένα σημείο στην ετήσια έκθεση της Meta για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη Πέμπτη που ξάφνιασε πολλούς. Μάλιστα, η Meta δηλώνει ότι θεωρεί «πιθανό» να μην είναι σε θέση να προσφέρει έναν αριθμό από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη, εάν δεν υιοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων.

Το ζήτημα είναι η συνήθης διαφωνία μεταξύ Zuckerberg και Ευρώπης σχετικά με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς δεδομένων που εμποδίζουν τη Meta να μεταφέρει δεδομένα Ευρωπαίων σε αμερικανικούς servers. Η εταιρεία λέει ότι η δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων χρηστών σε όλες τις χώρες είναι κρίσιμη για την επιχείρησή της τόσο για τη λειτουργία όσο και για τη στόχευση διαφημίσεων. Οι ευρωπαϊκοί νόμοι είναι προσανατολισμένοι στην προστασία του απορρήτου των χρηστών διατηρώντας τα δεδομένα τους εντός της δικαιοδοσίας της ΕΕ και καθώς η Meta δεν μπόρεσε να συνάψει νέες συμφωνίες της κοινής χρήσης δεδομένων, απειλεί να απομακρυνθεί από την ήπειρο με το Facebook και το Instagram.

Η Meta διευκρινίζει πως είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να συνάψει νέες συμφωνίες το 2022. Η οικονομική εφημερίδα CityAM με έδρα το Λονδίνο επικοινώνησε με τη Meta και τον Nick Clegg, ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας προέτρεψε τις ρυθμιστικές αρχές να υιοθετήσουν μια αναλογική και ρεαλιστική προσέγγιση για να ελαχιστοποιήσουν την αναστάτωση για πολλές χιλιάδες εταιρείες που, όπως το Facebook, έχουν βασιστεί σε αυτούς τους μηχανισμούς.

Πολλές επιχειρήσεις βασίζονται στις διαφημίσεις των Facebook και Instagram για να συνδεθούν με τους πελάτες και να πουλήσουν τα προϊόντα τους και είναι σχετικά απίθανο η ήπειρός μας να βρεθεί σε μια νύχτα χωρίς αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σίγουρα είναι ένας τρόπος για να στείλει η εταιρεία ένα σαφές μήνυμα-απειλή για την Ευρώπη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.