Η MediaTek πέρασε την Qualcomm σε πωλήσεις στις ΗΠΑ

MediaTek Qualcomm

Η Qualcomm έχασε από τη MediaTek τα πρωτεία σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις επεξεργαστών για συσκευές Android, στις ΗΠΑ. Στον υπόλοιπο κόσμο αυτό είχε συμβεί από το 2020, ωστόσο πλέον αυτό ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά την παρουσίαση της σειράς Dimensity 8000, η MediaTek ανέφερε ότι πλέον αποτελεί την κορυφαία εταιρεία σε πωλήσεις επεξεργαστών για συσκευές Android στις ΗΠΑ, δείχνοντας τα στατιστικά του τετάρτου τριμήνου του 2021. Οι πωλήσεις της αντιστοιχούν στο 51% της αγοράς, ενώ η Qualcomm βρίσκεται στο 47%. Τα Samsung Galaxy A12 4G, Galaxy A32, Moto G Pure, T-Mobile Revvl V Plus και Boost Celero είναι τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστές της εταιρείας από την Taiwan και αντιστοιχούν στις περισσότερες πωλήσεις.

MediaTek Qualcomm

Το επίτευγμα αυτό δεν είναι αναπάντεχο, αφού η MediaTek έχει διαφορετική προσέγγιση από την Qualcomm τα τελευταία χρόνια, αφού έχει στραφεί στην προσπάθεια για υψηλές πωλήσεις, σχετικά φθηνών επεξεργαστών. Αυτό που κάνει την επίδοση της εταιρείας πιο εντυπωσιακή, είναι το γεγονός ότι έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα πωλήσεων, χωρίς να διαθέτουν συνδεσιμότητα mmWave 5G. Αυτό θα αλλάξει ωστόσο, αφού έχει ήδη ανακοινωθεί ότι το πρώτο mid-range κινητό με mmWave από τη MediaTek θα καταφθάσει στην αγορά των ΗΠΑ κατά το δεύτερο μισό του έτους.