Η MediaTek παρουσίασε το πρότυπο Wi-Fi 7

Wi-Fi 7

Το Wi-Fi 7, η επόμενη γενιά του πιο σημαντικού προτύπου ασύρματης σύνδεσης, βρίσκεται ήδη στον ορίζοντα. Αν και οι τελικές προδιαγραφές του προτύπου δεν έχουν ακόμη εγκριθεί, οι μεγάλοι πάροχοι εργάζονται ήδη πάνω σε αυτό και τα πρώτα νέα μας έρχονται από την MediaTek. Το 2022 θα είναι η χρονιά της ανάπτυξης του Wi-Fi 6 και της βελτιωμένης παραλλαγής του Wi-Fi 6E, αλλά η εργασία πάνω σε νέες εκδόσεις συνεχίζεται.

Η MediaTek λέει ότι έχει εμπλακεί σε αυτή την εξέλιξη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής της και ότι θα είναι από τις πρώτες που θα κυκλοφορήσουν προϊόντα στην αγορά με την υποστήριξή της. Τώρα ανακοίνωσε την “πρώτη ζωντανή επίδειξη τεχνολογίας Wi-Fi 7“. Η παρουσίαση ήταν εσωτερική για πελάτες και βασικούς συνεργάτες της εταιρείας, αλλά αποκάλυψε και το λανσάρισμα του προτύπου, το 2023.

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου εξηγεί τη σημασία του: “Η ταχύτερη ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο και οι πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως streaming βίντεο υψηλότερης ανάλυσης και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, αυξάνουν τη ζήτηση για Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E και σύντομα Wi- Fi 7.”

Επισημαίνει δύο βασικά πλεονεκτήματα που επαναλαμβάνονται με κάθε νέα έκδοση του προτύπου: μεγαλύτερες ταχύτητες και μειωμένη συμφόρηση δικτύου. Το Wi-Fi 7 θα υποστηρίζει απόδοση 30 Gbps ή περισσότερο, που είναι ένα μεγάλο βήμα από τις μέγιστες ταχύτητες 9,6 Gbps που είναι διαθέσιμες με το Wi-Fi 6.

Άλλες βελτιώσεις αναμένεται να περιλαμβάνουν υποστήριξη για κανάλια 320 MHz, υποστήριξη 4K-QAM και μειωμένο latency. Μια άλλη βελτίωση θα προέλθει από την τεχνολογία πολλαπλών συνδέσμων (MLO). Αυτή η δυνατότητα συγκεντρώνει πολλά κανάλια σε διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων ταυτόχρονα για να βελτιώσει την κυκλοφορία του δικτύου ακόμα και αν υπάρχουν παρεμβολές ή συμφόρηση στις ζώνες. Η τεχνολογία MLO θα είναι κρίσιμη για το streaming ή gaming που απαιτεί συνεπή, διαρκή απόδοση σε πραγματικό χρόνο.

Η τεχνολογία Wi-Fi 7, λέει η MediaTek, “θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης γενιάς οικιακών, επαγγελματικών και βιομηχανικών δικτύων, παρέχοντας συνδεσιμότητα για τα πάντα, από εφαρμογές AR/VR, μέχρι gaming cloud, κλήσεις 4K και streaming” .

Τα προϊόντα με Wi-Fi 7 αναμένεται να βγουν στην αγορά από το 2023.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.