Η Lenovo σημείωσε ρεκόρ εσόδων

Lenovo

Η Lenovo ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για πρώτη φορά σε ένα μόνο τρίμηνο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 17% σε ετήσια βάση και τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 62% στα 640 εκατομμύρια δολάρια. Η κινεζική εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, με το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο να ολοκληρώνεται με καθαρά κέρδη αυξημένα κατά περισσότερο από 50%, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 5,50.

Ο Yuanqing Yang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo, εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι η εταιρεία του έχει εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του ψηφιακού μετασχηματισμού και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διπλασιάσει τόσο το καθαρό περιθώριο κέρδους όσο και τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη μέσα σε τρία χρόνια από τα επίπεδα του οικονομικού έτους 20/21.

Lenovo

Το τμήμα “Solutions and Services” της Lenovo ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων του τρίτου τριμήνου κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 7,1% των συνολικών εσόδων του ομίλου και λειτουργικό περιθώριο άνω του 22%. Σημειωτέον, ο όμιλος Infrastructure Solutions Group της εταιρείας πέτυχε κερδοφορία για πρώτη φορά μετά την εξαγορά της IBM x86 το 2014, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση σε 1,9 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα των παρόχων υπηρεσιών cloud πήγαν επίσης πολύ καλά, σημειώνοντας αύξηση 38% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα των επιχειρήσεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βελτιώθηκαν κατά 7%, ενώ ο όμιλος Intelligent Devices Group παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 16% σε ετήσια βάση στα 17,6 δισ. δολάρια, με την κερδοφορία να αυξάνεται κατά 21% στα 1,4 δισ. δολάρια.

Η Lenovo υπογράμμισε την επιτυχία των premium τμημάτων PC, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών εργασίας, και την αύξηση των εσόδων από τα παιχνίδια, προσθέτοντας ότι τα smartphones διατήρησαν “υγιή κέρδη για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.