Η ιστορική Onkyo κήρυξε πτώχευση

Onkyo

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής ηχητικού εξοπλισμού “Onkyo Home Entertainment” κήρυξε πτώχευση λόγω συνολικών υποχρεώσεων ύψους περίπου 3,1 δισεκατομμυρίων γεν (περίπου 23 εκατ. ευρώ). Μια από τις αιτίες της πτώχευσης ήταν σίγουρα η αλλαγή των συνηθειών στην αναπαραγωγή μουσικής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προτιμούν όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν smartphones για να ακούν μουσική.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δήλωσε στο Nikkei ότι “προσπάθησε να διατηρήσει την επιχείρηση σε μικρότερη κλίμακα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επιδείνωση των προβλημάτων ταμειακής ροής”. Έγιναν και άλλες προσπάθειες διάσωσης, ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν την εταιρεία ζωντανή.

Σε κάθε περίπτωση, η Onkyo θα επιβιώσει από την πτώχευση της μητρικής εταιρείας. Στην πραγματικότητα, η βασική δραστηριότητα της εταιρείας πωλήθηκε στις εταιρείες Voxx και Sharp, οι οποίες θα συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα για την αγορά ήχου/βίντεο, όπως στερεοφωνικούς ενισχυτές.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.