Η Huawei θέλει να φέρει επανάσταση στη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Huawei

Η Huawei είναι ένας γίγαντας στην τεχνολογική αγορά και πρόσφατα εισήλθε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδίως στην κινεζική αγορά.

Σε ένα φόρουμ αυτοκινήτου στην Κίνα, το ανώτερο στέλεχος της Huawei Wang Chao αναφέρθηκε στην πρόοδο της εταιρείας στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο Wang υπογράμμισε σημαντικές προόδους στο DriveOne, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που τελειοποιεί η Huawei στην Κίνα, το οποίο είναι έτοιμο για ενσωμάτωση με συστήματα IoT και HarmonyOS. Από τεχνικής άποψης, η εταιρεία θα ήταν έτοιμη για ένα σύστημα ταχείας φόρτισης για αυτοκίνητα που θα παρείχε αυτονομία 200 χιλιομέτρων σε 10 λεπτά.

Ο Wang ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία τελειοποιεί τη γρήγορη φόρτιση για τα οχήματα, έτσι ώστε με έξοδο 1.000V να μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία έως και 200km με μόλις πέντε λεπτά φόρτισης.

Η Huawei έχει ένα σαφές σχέδιο για την ανάπτυξη λύσεων για ηλεκτρικά οχήματα και έχει δηλώσει ότι θα φέρει τη δική της λύση ταχείας φόρτισης στην αγορά έως το 2025.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.