Η HTC μας δείχνει μια μέρα στο Viveverse

Viveverse

Το Viveverse, πρόκειται για τον εικονικό κόσμο που μοιάζει με το metaverse αλλά δημιουργήθηκε από την HTC, η οποία σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει ένα smartphone που θα σας επιτρέπει να βλέπετε τα περιεχόμενά του.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία κυκλοφόρησε μια σειρά από βίντεο για να εξηγήσει το νέο της έργο, διάρκειας 3 λεπτών. Μας επιτρέπει να περάσουμε μια μέρα σε αυτόν τον κόσμο, περνώντας μέσα από διάφορες καταστάσεις και συναντήσεις.

Η πρωταγωνίστρια του βίντεο, φοράει ένα HTC Vive Flow και περνάει από τον πραγματικό κόσμο, όπου κάνει μια προπόνηση, σε μια σειρά καταστάσεων στο Viveverse, οι οποίες εναλλάσσονται με μάλλον φρενήρη τρόπο από επαγγελματικές συναντήσεις σε απίθανες γευστικές δοκιμές κρασιού, συναυλίες και επισκέψεις σε μουσεία με τη γιαγιά της (οι οποίες προφανώς περιλαμβάνουν την αγορά NFTs).

Η εμπειρία φαίνεται σίγουρα καθηλωτική και καλοφτιαγμένη, εκτός από το κρασί (ίσως η HTC σχεδιάζει κάποιο είδος headset που να περιλαμβάνει οσφρητικές εμπειρίες όπως η ιαπωνική νεοφυής εταιρεία Vaqso) και το έργο είναι σε κάθε περίπτωση ένα παράθυρο στο μέλλον που μας περιμένει.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.