Η Google πουλά την τεχνολογία του Stadia στην Bungie και άλλες εταιρείες

Google Stadia

Η πορεία του Stadia δεν ήταν η αναμενόμενη, με τη Google να φέρεται να θέλει να αλλάξει εντελώς κατεύθυνση με αυτό. Οι τελευταίες αναφορές θέλουν την υπηρεσία να μετατρέπεται από ένα καταναλωτικό προϊόν σε μια υπηρεσία για άλλες εταιρείες.

Η ίδια η Google, είχε επιβεβαιώσει μέσα στο 2021 ότι σκοπεύει να πουλήσει την τεχνολογία του Stadia σε επιλεγμένες εταιρείες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν προϊόντα που χρησιμοποιούν το streaming του Stadia με διάφορους τρόπους. Η εν λόγω τεχνολογία ονομάζεται Google Stream και οι προσπάθειες της εταιρείας σχετικά με αυτή έχουν επικεντρωθεί στο να βρει συμφωνίες για να την πουλήσει. Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε συζητήσεις με την Bungie, μετά την εξαγορά της οποίας από τη Sony, όμως, το τοπίο είναι θολό. Το αν θα επωφεληθεί τελικά ο ιαπωνικός κολοσσός από κάτι τέτοιο, μένει να το δούμε.

Σε ό,τι αφορά στην ίδια την υπηρεσία Stadia, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να την τροφοδοτεί με νέα indies και περιεχόμενο από τις συμφωνίες που ήδη έχει. Η Pro συνδρομή ξεπέρασε τους 50 τίτλους, στο μεταξύ. Φαίνεται πως η εταιρεία δεν έχει σε καμία περίπτωση τη διάθεση να σπαταλήσει εκατομμύρια σε μεγάλους τίτλους και σίγουρα θα αποφύγει τα exclusives.

Για την ώρα το Stadia δε φαίνεται πως διατρέχει κίνδυνο να κλείσει, αλλά έχει καταστεί σαφές πως είναι εκτός συναγωνισμού με τα Xbox Game Pass και Amazon Luna. Εξακολουθεί να είναι ενεργό, όμως, προσθέτοντας νέα παιχνίδια, ενώ επεκτείνετε σε smart τηλεοράσεις LG και Samsung.