Η Google εργάζεται σε ένα φιλικό προς τα tablet Play Store

Android 12L

Η ομάδα ανάπτυξης της Google ανακοίνωσε μια σειρά πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το Google Play Store για tablet.

Όπως γνωρίζουμε, η εισαγωγή του Android 12L αποκάλυψε ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον της Google για τον κόσμο των Android tablet, που για πολύ καιρό ήταν στο παρασκήνιο σε σύγκριση με την πλευρά των smartphone.

Θα παρουσιάσουμε τρεις κύριες ενημερώσεις στο Store: αλλαγές στην κατάταξη και την προώθηση, ειδοποιήσεις για εφαρμογές χαμηλής ποιότητας και αξιολογήσεις και κριτικές για συγκεκριμένες συσκευές

Πρώτον, το Google Play Store θα αρχίσει να εμφανίζει τις εφαρμογές που προσφέρονται στο κατάστημα με διαφορετικό τρόπο, με τις εφαρμογές που διαθέτουν συγκεκριμένες βελτιστοποιήσεις και χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη σε tablet.

Δεύτερον, θα δείχνει με σαφήνεια (πιθανότατα με μια προειδοποίηση) πότε μια εφαρμογή δεν είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε tablet. Με αυτή τη λειτουργία θα αποφύγετε έτσι τη λήψη μιας εφαρμογής από το κατάστημα, ίσως και την δαπάνη χρημάτων, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι βελτιστοποιημένη για μεγάλες οθόνες.

Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε και πάλι ότι πολύ σύντομα το Play Store θα δει την εισαγωγή ειδικών φίλτρων που έχουν σχεδιαστεί για την πλοήγηση σε κατηγορίες που σχετίζονται μόνο με tablet, Chrome OS, Android Wear κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα είδος “καταστήματος μέσα στο κατάστημα” στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύπτουν και να κατεβάζουν εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για αυτή ή εκείνη την πλατφόρμα/συσκευή.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.