Η Google εγκαταλείπει το FLoC για τα Topics

Google

Η Google ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι επρόκειτο να εγκαταλείψει τα cookies τρίτων για να τα αντικαταστήσει με ένα άλλο λιγότερο επεμβατικό σύστημα. Στη συνέχεια, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι άρχιζε να πειραματίζεται με ένα σύστημα που ονομαζόταν FLoC (Federated Learning of Cohorts), αλλά λόγω της κριτικής που προκάλεσε, η εταιρεία αποφάσισε να το εγκαταλείψει και να το αντικαταστήσει με τα Topics.

Το νέο σύστημα λειτουργεί προσδιορίζοντας έως και πέντε από τα ενδιαφέροντά σας την εβδομάδα ενώ είστε συνδεδεμένοι. Αυτά μπορεί να είναι πράγματα όπως η φυσική κατάσταση ή τα ταξίδια με βάση τη δραστηριότητά σας στο internet.

Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες θα συμπυκνωθούν και θα κοινοποιηθούν στους διαφημιστές, δείχνοντάς τους μόνο τα Topics που σας ενδιαφέρουν και αποκλείοντας τυχόν προσωπικά δεδομένα. Η Google λέει αρχικά ότι θα έχει 350 Topics κατά την κυκλοφορία, ενώ άλλα θα προστεθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Οι πληροφορίες του χρήστη για τα Topics αποθηκεύονται στο σύστημά του τοπικά για τρεις εβδομάδες προτού διαγραφούν αυτόματα. Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome, τότε η Google θα σας επιτρέψει να δείτε και να επεξεργαστείτε τα Topics που προτιμάτε ή επίσης να σας δώσει την επιλογή να εξαιρεθείτε εντελώς από αυτά.

Όταν οι διαφημιστές ζητούν πληροφορίες, τότε η Google θα επιλέξει ένα Topic από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και θα το μοιραστεί με τους διαφημιστές. Αυτό φυσικά θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων.

Η Google λέει ότι θα ξεκινήσει μια δοκιμή για το νέο API το 1ο τρίμηνο του 2022, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ακριβή ημερομηνία.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.