Η Google ανακοινώνει το Android 12L: Νέα ζωή για tablets και foldables

Android 12L

Το Android 12L έφτασε. Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google που έχει σχεδιαστεί για συσκευές με μεγάλη οθόνη ή foldable συσκευές, είναι πλέον διαθέσιμο σε σταθερή έκδοση, αφού έχει περάσει από αρκετές beta εκδόσεις.

Σχεδιασμένο για “μεγαλύτερες από τις κανονικές” συσκευές, η πρώτη αλλαγή που συναντάμε στο Android 12L είναι ακριβώς η διάταξη των στοιχείων και των μενού στην οθόνη: το μάτι πέφτει αμέσως στην καρτέλα των ειδοποιήσεων, η οποία χωρίζεται μεταξύ των πραγματικών ειδοποιήσεων και του Quick Toggle, σε δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα. Αυτή η νέα διάταξη δύο στηλών υπάρχει και σε άλλες εφαρμογές, όπως η εφαρμογή ρυθμίσεων και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από εφαρμογές τρίτων.

Ένα άλλο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η πολυδιεργασία. Είναι πλέον πολύ πιο εύκολη η διαχείριση δύο παραθύρων δίπλα-δίπλα, καθώς είναι δυνατή η μεταφορά μιας εφαρμογής από την κάτω γραμμή (ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος) σε μια γωνία της οθόνης για να ξεκινήσει η προβολή διαιρεμένης οθόνης. Φυσικά, είναι επίσης δυνατό να αλλάξετε το μέγεθος των δύο οθονών ή να επιστρέψετε σε προβολή πλήρους οθόνης.

Τέλος, καθώς το Android 12L βασίζεται στην έκδοση “L-free”, εδώ υπάρχουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Android 12, όπως τα δυναμικά θέματα και το γραφικό στυλ Material You. Σύμφωνα με την Google, το Android 12L θα φτάσει στα tablets και τα foldables με ενημερώσεις που προγραμματίζονται από τη Samsung, τη Lenovo και τη Microsoft κατά τη διάρκεια του 2022, αλλά χωρίς ακριβή ημερομηνία, η οποία λογικά θα διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.