Η Foxconn προετοιμάζεται για το αυτοκίνητο της Apple

Foxconn

Στον απόηχο της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και των εσωτερικών εντάσεων σχετικά με την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, η Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Apple, ενδέχεται να ανοίξει εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ικανοποιήσει τόσο τις ανάγκες του βιομηχανικού γίγαντα, ο οποίος επιδιώκει κίνητρα όπως χρηματοδότηση, φορολογικές απαλλαγές και επιδοτήσεις για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού με αντάλλαγμα τη δημιουργία ενός τομέα υψηλής τεχνολογίας, όσο και την ανάγκη του αραβικού βασιλείου να διαφοροποιήσει την οικονομία του πέρα από το πετρέλαιο.

Η είδηση έχει επίσης κάποια συνάφεια, που έμμεσα την επιβεβαιώνει, για το φημολογούμενο αυτοκίνητο της Apple, καθώς το εργοστάσιο της Foxconn, το οποίο προβλέπει επένδυση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα οδηγήσει στην παραγωγή, μεταξύ άλλων, εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τώρα εναπόκειται στον πρίγκιπα διάδοχο Mohammed bin Salman να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι το έργο. Ο πρίγκιπας, ο οποίος επιθυμεί να αναμορφώσει την οικονομία της χώρας, είχε ήδη συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Tim Cook πριν από λίγο καιρό για να συζητήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών, τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και τις επενδύσεις στη χώρα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.