Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε κατά της απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την μη απαγόρευση του proof-of-work (POW), της διαδικασίας που είναι γνωστή ως εξόρυξη, η οποία περιλαμβάνει την επίλυση εξισώσεων διαφορετικής δυσκολίας για την εξαγωγή νέων κρυπτονομισμάτων και η οποία έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η ψηφοφορία, η οποία έλαβε χώρα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON), επιτεύχθηκε χάρη σε μια σαφή διάσπαση εντός της επιτροπής, η οποία είδε τη νίκη 34 ευρωβουλευτών έναντι 24.

Τι συμβαίνει τώρα; Η υπόθεση της απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση στο τελικό σχέδιο της νομοθεσίας για τις αγορές κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων των Markets in Crypto-Assets (MiCA), η οποία θα πρέπει τώρα να περάσει και πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Ωστόσο, η ψηφοφορία άλλαξε τη στάση της ΕΕ απέναντι στην εξόρυξη, η οποία θα αντιμετωπιστεί ως ζήτημα βιώσιμης χρηματοδότησης και θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί στη διοικητική δομή.

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για τη νομοθετική ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη, αλλά προς το παρόν η αγορά και οι επενδυτές μπορούν να αναπνεύσουν με ανακούφιση.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.