Η εξυπηρέτηση πελατών της Starlink πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο

Starlink

Το Starlink, η υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου της SpaceX, είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη επιχειρηματική πρωτοβουλία του Elon Musk, περισσότερο και από την Tesla, κάτι που λέει πολλά. Πρώτα απ’ όλα, επειδή ως project είναι πολύ ενδιαφέρον. Η πρότασή του να φέρει την ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη μας είναι, μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και το δορυφορικό μοντέλο είναι, για το σκοπό αυτό, η πιο λογική λύση.

Όπως διαβάζουμε στο Business Insider, όλο και περισσότεροι πελάτες που είχαν κάνει κράτηση για το σετ δορυφορικής πρόσβασης στο διαδίκτυο πριν από πολλούς μήνες δεν έχουν ακόμη λάβει πρόσβαση σε αυτό, ούτε καν μια επικοινωνία από την Starlink με μια εκτίμηση για το πότε θα φτάσει.

Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη διάρκεια της μακράς αναμονής, βρέθηκαν αιφνιδιαστικά αντιμέτωποι με την αύξηση της τιμής τόσο του συστήματος πρόσβασης όσο και του μηνιαίου κόστους για το Starlink. Παρόλο που όταν έκαναν κράτηση και πλήρωσαν την προκαταβολή των 100 δολαρίων, η τελική τιμή ήταν 500 δολάρια, ξαφνικά διαπίστωσαν ότι θα πρέπει να πληρώσουν 550 δολάρια (οι νέοι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν 600) και ότι η μηνιαία χρέωση για την υπηρεσία αυξήθηκε από 99 σε 110 δολάρια για όλους τους χρήστες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν νέα σχετικά με το πότε θα παραλάβουν το κιτ.

Αυτό σήμαινε ότι περισσότεροι πελάτες, που βαρέθηκαν την αναμονή και ενοχλήθηκαν από την αύξηση της τιμής, αποφάσισαν να ακυρώσουν την αίτησή τους και, κατά συνέπεια, να ζητήσουν πίσω τα εκατό δολάρια που έπρεπε να πληρώσουν ως προκαταβολή για την κράτηση, και σε αυτό το σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με τη μεγάλη αδυναμία  της εταιρείας, την έλλειψη μιας υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών ικανής να διαχειριστεί τον τρέχοντα όγκο χρηστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν ακόμη το κιτ αλλά το έχουν κρατήσει.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.