Η Epic κυκλοφόρησε την Unreal Engine 5

Unreal Engine 5

Σχεδόν δύο έτη μετά την ανακοίνωσή της, η Unreal Engine 5 κυκλοφόρησε επίσημα. Η Epic ανακοίνωσε σήμερα στα πλαίσια του event της με τίτλο State of Unreal ότι η νέας γενιάς μηχανή είναι διαθέσιμη.

Η ολοκαίνουργια μηχανή περιλαμβάνει πολυάριθμες βελτιώσεις για να επωφεληθούν οι developers. Σε αυτές περιλαμβάνονται βελτιωμένες επιδόσεις και αναβαθμισμένο UI, αλλά οι πιο σημαντικές αλλαγές έχουν να κάνουν με τεχνολογίες που είναι σχεδιασμένες για πιο φωτορεαλιστικά γραφικά. Μεταξύ αυτών είναι και τα “Lumen” και “Nanite”, με το πρώτο να συμβάλει σε πιο ρεαλιστικό φωτισμό και το δεύτερο να προσφέρει τη δυνατότητα για σχεδιασμό παιχνιδιών με υψηλότατη γεωμετρική λεπτομέρεια. Υπάρχουν και πιο πρακτικά εργαλεία, όπως η δυνατότητα διαχωρισμού τμημάτων ενός ανοικτού κόσμου για να διευκολύνεται η ανάπτυξή τους ξεχωριστά από ομάδες προγραμματιστών.

Έχουν ήδη ανακοινωθεί διάφορα project βασισμένα στην Unreal Engine 5, με το Fortnite να έχει μεταφερθεί σε αυτή από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ το νέο The Witcher θα βασίζεται σε αυτή. Εκτός του gaming, τέτοιου είδους μηχανές μπορούν να φανούν χρήσιμες και σε άλλες εφαρμογές, με το Mandalorian για παράδειγμα να έχει χρησιμοποιήσει Unreal για ψηφιακά set. Και με τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται, θα βρίσκει όλο και περισσότερες χρήσεις εκτός gaming.