Η Epic Games εξαγοράζει το Bandcamp

Bandcamp Epic Games

Η Epic Games εξαγοράζει το ανεξάρτητο κατάστημα μουσικής, Bandcamp, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες σήμερα. Όπως ανέφεραν, η δεύτερη θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά με τους πόρους της πρώτης θα επεκταθεί παγκοσμίως και θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

Σε δημοσίευση της Epic Games, αναφέρεται ότι το Bandcamp θα παίξει σημαντικό ρόλο στο όραμά της να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα όπου διάφοροι δημιουργοί θα πουλούν το περιεχόμενο, την τεχνολογία, τα παιχνίδια την τέχνη, τη μουσική τους και άλλα. Ο συνιδρυτής του Bandcamp και CEO, Ethan Diamond, εστίασε ότι η κατάσταση δε θα αλλάξει για τους καλλιτέχνες στο άμεσο μέλλον. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στο παρασκήνιο για να προωθήσουν την ανάπτυξη της εμπορικότητας και των επιλογών πληρωμής, των εφαρμογών για κινητά, του livestreaming και άλλων χαρακτηριστικών.

Η Epic είναι γνωστή κυρίως για το Fortnite και την Unreal Engine, ωστόσο δραστηριοποιείται και άλλους χώρους. Το 2019 είχε εξαγοράσει το Houseparty, που ήταν πλατφόρμα ομαδικών video-κλήσεων, που όμως έκλεισε λίγο αργότερα. Το Bandcamp αποτελεί άλλο μέγεθος, βέβαια, με μεγαλύτερη βάση χρηστών και πιο ξεκάθαρο οικονομικό μοντέλο.

Η Epic το χαρακτηρίζει ως αφοσιωμένο σε δίκαιες και ανοικτές πλατφόρμες, γεγονός που ίσως αποτελεί αιχμή για τα καταστήματα των Apple και Google, με τα οποία βρίσκεται σε διαμάχη. Η Epic θεωρεί πως το μοντέλο πληρωμών τους αποτελεί απειλή και το άνοιγμα στο χώρο της μουσικής φαίνεται πως αποτελεί μια από τις απαντήσεις της.