Η Electronic Arts απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους

Electronic Arts

Η Electronic Arts, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Andrew Wilson, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 6% του εργατικού της δυναμικού, κάτι που ισοδυναμεί με εκατοντάδες εργαζόμενους που έμειναν στο σπίτι τους. Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι να επικεντρωθούν οι προσπάθειες σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η τελευταία ετήσια οικονομική έκθεση της EA ανέφερε ένα συνολικό εργατικό δυναμικό 12.900 ατόμων τον Μάρτιο του 2022. Μια περικοπή της τάξης του 6% ισοδυναμεί με περίπου 775 λιγότερους υπαλλήλους.

Σε σημείωμα που απέστειλε ο Wilson στο προσωπικό, τονίζεται ότι η εταιρεία λειτουργεί από θέση ισχύος και θα επικεντρωθεί από εδώ και στο εξής σε μερικές στρατηγικές προτεραιότητες: ανάπτυξη παιχνιδιών με μεγάλες κοινότητες που βασίζονται στις ισχυρότερες πνευματικές της ιδιοκτησίες, αξιοποίηση των κοινοτήτων μέσω κοινωνικών και δημιουργικών εργαλείων και δημιουργία διαδραστικών αφηγηματικών blockbusters.

Wilson: “Ενώ εστιάζουμε ολοένα και περισσότερο την προσοχή μας στο χαρτοφυλάκιο των τίτλων μας, αποσυνδεόμαστε από έργα που δεν συμβάλλουν στη στρατηγική μας, επανεξετάζουμε την παρουσία μας και αναδιαρθρώνουμε ορισμένες από τις ομάδες μας”.

Μιλώντας για τις απολύσεις, είπε: “Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και προσεγγίζουμε τη διαδικασία με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και σεβασμό. Όπου είναι δυνατόν, δίνουμε στους συναδέλφους μας την ευκαιρία να προχωρήσουν σε άλλα έργα. Όπου αυτό δεν είναι δυνατό, παρέχουμε αποζημίωση και πρόσθετες παροχές, όπως υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες μετάβασης”.

Η Electronic Arts είχε αρχίσει να ενημερώνει τους υπαλλήλους της για τις απολύσεις στις αρχές του τρέχοντος τριμήνου. Οι ειδοποιήσεις για απολύσεις θα συνεχιστούν στην αρχή του νέου τριμήνου, το οποίο ξεκινά την 1η Απριλίου 2023.

Η Electronic Arts δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε να απολύσει μεγάλο μέρος του προσωπικού της τους τελευταίους μήνες. Πριν από αυτήν, το ίδιο έχουν κάνει η Google, η Meta, η Microsoft, η Amazon / Twitch, η ByteDance, η Unity, η Disney και πολλές άλλες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.