Η EA θα μπορούσε να είναι η επόμενη εταιρεία που θα εξαγοραστεί

EA

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, άρχισαν να εμφανίζονται νέες συζητήσεις σχετικά με το εάν ο κολοσσός, θα μπορούσε να στοχεύσει σε άλλα ονόματα του χώρου όπως EA (Electronic Arts), Square Enix, Ubisoft και άλλοι που, παρόλο που βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση, θα μπορούσαν να αποτελούν μια μεγάλη έλξη για το Xbox.

Μάλιστα, η Financial Times μοιράστηκε πρόσφατα μια μικρή μελέτη στην οποία εικάζει ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη εταιρεία-στόχος που θα εξαγοραστεί. Έτσι, παρά τον μεγάλο αριθμό ονομάτων, σύμφωνα με αυτό το έγγραφο η EA θα ήταν στην πρώτη γραμμή των συμφερόντων της αγοράς , «ταιριάζοντας τέλεια» με τους κύριους επενδυτές του κλάδου.

Διαθέτει εξαιρετικά επιτυχημένους τίτλους όπως The Sims, Need for Speed, Mass Effect, Star Wars, Battlefield, Apex Legends και τους επίσημους αθλητικούς τίτλους των FIFA, NBA, Madden, NHL και NFL, και άλλα IP.

Από την άλλη πλευρά, το άρθρο προχωρά επίσης για να μας προσφέρει μια εκτίμηση της αξίας της, διασφαλίζοντας ότι θα μπορούσε να αγοραστεί από εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να εκταμιεύσουν το ποσό των τουλάχιστον 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η τρέχουσα αξία της εταιρείας. Μια τιμή που μειώνει τη λίστα στους μεγάλους παίκτες της αγοράς, με εταιρείες όπως  Amazon, Meta, Google ή το Netflix, ακόμη και η Sony, η οποία θα μπορούσε να προσπαθήσει να ανακτήσει τη θέση της μετά το βαρύ πλήγμα που επέφερε η τελευταία αγορά της Microsoft.

Αν και πρόκειται για εικασίες και ανάλυση χωρίς συγκεκριμένη βάση, η πιθανότητα κάποιος να αγοράσει την EA φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό, οπότε δεν θα ήταν έκπληξη αν δούμε κάποια κίνηση στο μέλλον.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.