Η Bungie κατά της λογοκρισίας της Sony για τα δικαιώματα στην άμβλωση

Bungie

Ακόμα και η Bungie μπαίνει στη συζήτηση εντός της Sony (και όχι μόνο) σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση, ειδικά μετά την υποτιθέμενη λογοκρισία που επέβαλε η εταιρεία σχετικά με το εν λόγω θέμα, αναφέροντας ουσιαστικά ότι κανείς δεν θα μπορέσει να φιμώσει την ομάδα και να την εμποδίσει να “υπερασπιστεί το σωστό”.

Το όλο θέμα συμπυκνώνεται σε ένα tweet του community manager της Bungie, με απάντηση από τον CEO της Bungie, Pete Parsons: “Παραδέχομαι ότι είμαι απλά ένας community manager στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, αλλά είμαι σίγουρος για το εξής: είμαστε, και θα συνεχίσουμε να είμαστε, η Bungie. Ποτέ δεν θα υπάρξει ένα φίμωτρο αρκετά μεγάλο για να μας σταματήσει από το να υποστηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε αυτό που είναι σωστό”. Η απάντηση του Parsons είναι ένα απλό “Ναι”, ως γενική επιβεβαίωση των όσων ανέφερε το CM της Bungie.

Είναι ξεκάθαρη η στάση της ομάδας του Destiny, σε αντίθεση με τη σιωπή που φαίνεται να έχει επιβάλει η Sony στις ομάδες και τους υπαλλήλους της για το θέμα. Η δήλωση ακολουθεί τη στάση της Insomniac υπέρ της ελευθερίας επιλογής των γυναικών και το είδος της επίπληξης που δέχτηκε από τη Sony. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Bungie πρόκειται να εξαγοραστεί από τη Sony, η έντονη στάση που εξέφρασε αντιπροσωπεύει ένα είδος τριβής εντός της εταιρείας, από ιδεολογικής άποψης.

Το θέμα στη Sony θίχτηκε από ένα περίεργο email που έστειλε ο Jim Ryan, CEO της Sony Interactive Entertainment, στους υπαλλήλους της εταιρείας, στο οποίο το αφεντικό του PlayStation ουσιαστικά υποστήριζε ότι δεν ήθελε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, καλώντας ολόκληρη την εταιρεία να μην συζητήσει το θέμα.

Επίσης, ως απάντηση σε αυτό, η Insomniac θέλησε να κάνει μια δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων προς το Women’s Reproductive Rights Assistance Project (WRRAP), η οποία εγκρίθηκε από τη Sony, αλλά και πάλι με τη σύσταση να παραμείνει επίσημα σιωπηλή για το θέμα.

Η συζήτηση σχετικά με την ελευθερία επιλογής όσον αφορά την άμβλωση σαρώνει ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο φαίνεται να θέλει να επανεξετάσει και ενδεχομένως να ανατρέψει το προηγούμενο της απόφασης “Roe v. Wade”, το οποίο μέχρι σήμερα ουσιαστικά ενέκρινε την ελευθερία της γυναίκας να επιλέγει την άμβλωση σε κάθε περίπτωση, εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.