Η Bandai Namco ετοιμάζει ένα IP metaverse αξίας $130 εκατομμυρίων

Bandai Namco IP metaverse

Το metaverse αποτελεί έναν όρο που κυριαρχεί στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα, με την τελευταία εταιρεία που ασχολείται με κάτι τέτοιο να είναι η Bandai Namco. Η εταιρεία ετοιμάζει ένα metaverse, συνολικής αξίας κοντά στα $130 εκατομμύρια, όπου το κοινό θα μπορεί να απολαμβάνει εμπειρίες από διάφορες IP της εταιρείας.

Η Bandai Namco ανακοίνωσε αυτό το metaverse στα πλαίσια του νέου της mid-term plan, που αναφέρεται στο διάστημα μεταξύ του Απριλίου του 2022 και του Μαρτίου του 2025. Στο έγγραφο η εταιρεία έδειξε για πρώτη φορά το νέο της λογότυπο, ενώ έδωσε και μια πρώτη γεύση από το αυτό που αποκαλεί “IP axis strategy”. Όπως αναφέρει, στόχος είναι η σύνδεση των fans και η αύξηση της αξίας των ιδιοκτησιών της, αφού σκοπεύει να αναπτύξει ένα metaverse για κάθε μια από τις IP της. Καθένα από αυτά θα δημιουργήσει ένα διασυνδεδεμένο σύμπαν, που είναι γνωστό ως “ALL BANDAI NAMCO concept”.

Η ανακοίνωσε δε διευκρίνισε κάτι περισσότερο σε ό,τι αφορά στο ποια από τα παιχνίδια της εταιρείας θα έχουν τα δικά τους metaverses. Στο παλμαρέ της, πάντως, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τίτλων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν διάφορα projects, όπως τα Elden Ring, the Dark Pictures Anthology, Soul Calibur, η σειρά Tales, Taiko No Tatsujin, Pac-Man και άλλα κλασικά arcades. Παράλληλα, έχει στην κατοχή της μια σημαντική ποικιλία από πιστοποιημένα manga και παιχνίδια anime.

Το πλάνο της Bandai Namco προβλέπει ότι θα δαπανήσει κοντά στα 130 εκατομμύρια δολάρια στο project, για να δημιουργήσει μια αρχική βάση δεδομένων και να ξεκινήσει να δημιουργεί το metaverse. Το project αυτό θα αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα της εταιρείας για την επόμενη τριετία, γεγονός που μας δείχνει ότι αναμένουν πολλά από αυτό στις τάξεις της.