Η Baidu θέλει να ξεκινήσει τη δική της έκδοση του ChatGPT

Baidu

Ενώ τα ερωτήματα και οι αμφιβολίες σχετικά με το ChatGPT πολλαπλασιάζονται, ιδίως όσον αφορά την ασφάλειά του, η Baidu φέρεται να σχεδιάζει να λανσάρει τη δική της έκδοση της υπηρεσίας από το 2023.

Την είδηση μετέδωσε η συντακτική ομάδα του Bloomberg, ενημερώνοντας ότι είναι ενήμεροι για τα σχέδια της γνωστής ασιατικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η Baidu θα ήθελε να ανακοινώσει τη δική της έκδοση του ChatGPT τον Μάρτιο και θα επικεντρωθεί σε αυτό σχεδόν αμέσως.

Το εργαλείο, το οποίο προς το παρόν δεν έχει λάβει όνομα, θα πρέπει να ενσωματωθεί στις κύριες υπηρεσίες αναζήτησης της Baidu. Τα στελέχη λέγεται ότι έχουν επενδύσει σημαντικά στο σύστημα Ernie, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πάνω στο οποίο οι μηχανικοί εργάζονται εδώ και αρκετά χρόνια και το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του κινεζικού ChatGPT.

Υπενθυμίζουμε ότι το ChatGPT είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να ανταποκρίνεται σε προτάσεις με διάλογο. Το εργαλείο μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να βοηθήσει σε εργασίες όπως η δημιουργία περιεχομένου και η συγγραφή κώδικα. Από την έναρξή της πέρυσι, η υπηρεσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες.

Στη συνέχεια, στις αρχές του μήνα, αναφέρθηκε ότι η Microsoft επιθυμεί να ενσωματώσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing, και η Google φαίνεται να σχεδιάζει να κάνει το ίδιο με τα προϊόντα της, παρουσιάζοντας διάφορα έργα που σχετίζονται με την Ai αργότερα φέτος, συμπεριλαμβανομένης μιας ad-hoc έκδοσης του Google Search.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.