Η αξία της Sony έπεσε κατά 20 δις μετά την εξαγορά της Activision από την Microsoft

Sony

Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι ευνοϊκά για την εταιρεία της Sony τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ειδικά μετά την βαρύγδουπη ανακοίνωση της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τα οικονομικά στοιχεία της Sony, φαίνεται πως η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Αυτό οφείλεται στο εξωπραγματικό ποσό των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επένδυσε η Microsoft για την εξαγορά ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα gaming development στην βιομηχανία, πραγματοποιώντας έτσι την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει δει ποτέ ο κλάδος. Σίγουρα είναι μια κίνηση που θορύβησε αρκετά την Sony, μιας και είναι άμεσος ανταγωνιστής της Microsoft, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις κονσόλες Xbox και PlayStation. Ο τεράστιος Ιαπωνικός κολοσσός, λέγεται πως είδε τις τελευταίες ώρες μια δραματική πτώση 7% στην αξία της μετοχής του, πράγμα που μεταφράζεται περί τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια πτώση. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει δει η εταιρεία από το 2008. Την στιγμή που γράφεται αυτή η είδηση, η αξία της μετοχής της εταιρείας φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

Sony

Μπορεί αρκετός κόσμος να προτρέξει να βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα και να θεωρήσει το παραπάνω ως μια “νίκη” της Microsoft και του Xbox, ωστόσο να υπενθυμίσουμε πως η Sony δεν θα μείνει άπραγη. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει εδώ και λίγο καιρό μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση, με τις πρώτες αναφορές να θέλουν μια αντίστοιχη υπηρεσία στο PlayStation όπως το Xbox Game Pass. Από την άλλη, μόλις πριν λίγες μέρες έφτασε το πολυβραβευμένο God of War στα PC, αναμένονται επίσης και οι κυκλοφορίες των Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Horizon Forbidden West και Gran Turismo 7, που είναι σίγουρα τίτλοι που θα φέρουν αρκετά έσοδα πίσω στην Sony.

Οι εξελίξεις τρέχουν στην gaming βιομηχανία και οι παλμοί έχουν ανέβει και στα δύο “στρατόπεδα”. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε πως θα κινηθεί η Sony ώστε να ανακάμψει μετά από αυτό το οικονομικό πλήγμα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν και οι αποφάσεις της Microsoft, έπειτα από την απόκτηση ενός τεράστιου ονόματος όπως οι Activision Blizzard.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.