Η Apple θα επιτρέψει σε ορισμένες εφαρμογές να χρεώνουν αυτόματα υψηλότερες τιμές συνδρομής

Apple

Η Apple ανακοίνωσε μια ενημέρωση της πολιτικής συνδρομών της, η οποία υποτίθεται ότι θα κάνει τις αυτόματες ανανεώσεις απρόσκοπτες, αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αιφνιδιαστικές χρεώσεις. Σύμφωνα με την παλιά πολιτική, η εταιρεία ζητούσε από τους χρήστες να επιλέξουν πριν χρεωθούν για μια συνδρομή που αύξησε πρόσφατα την τιμή της. Στο εξής, ωστόσο, θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρεώνουν αυτόματα υψηλότερες τιμές, εφόσον πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις. Η Apple θα ενημερώνει τους χρήστες για την αύξηση της τιμής εκ των προτέρων μέσω email και push notification, αλλά εναπόκειται σε αυτούς να διαγραφούν από την εγγραφή τους πριν χρεωθούν.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία, αν δεν αυξάνουν την τιμή τους πάνω από μία φορά το χρόνο. Επιπλέον, η αύξηση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 δολάρια και το 50 τοις εκατό της τρέχουσας τιμής συνδρομής ή τα 50 δολάρια και το 50 τοις εκατό της τρέχουσας ετήσιας τιμής συνδρομής. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα χρεώνονται αυτόματα 15 δολάρια για μια συνδρομή που προηγουμένως ήταν 10 δολάρια. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξουν για μια συνδρομή 30 δολαρίων που κόστιζε μόλις 20 δολάρια, διότι ενώ αυτό είναι κατά 50 τοις εκατό υψηλότερο από την παλιά τιμή, η αύξηση είναι επίσης πολύ υψηλότερη από τα 5 δολάρια.

Η Apple λέει ότι οι χρήστες τείνουν να αγνοούν τις προτροπές που τους ζητούν να επιλέξουν για υψηλότερες τιμές συνδρομής, γεγονός που διακόπτει την υπηρεσία τους. Αν είναι έτσι, είναι επίσης πιθανό να χάσουν τις ειδοποιήσεις για τις αυξήσεις των τιμών. Δεδομένου ότι οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία μόνο αν δεν αλλάζουν τις τιμές μια φορά το χρόνο, οι ασυνείδητοι τουλάχιστον δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το σύστημα αυξάνοντας συχνά τις τιμές τους κατά μερικά δολάρια περίπου. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι με σφιχτό προϋπολογισμό ίσως θα ήθελαν να ελέγχουν τα email τους κάθε τόσο για να βεβαιωθούν ότι δε χρεώνονται ξαφνικά υψηλότερες τιμές από αυτές που μπορούν να πληρώσουν.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.