Η Apple προκάλεσε το μεγαλύτερο πλήγμα στο Facebook μέχρι σήμερα

Facebook

Προφανώς τα νέα που καταφτάνουν τις τελευταίες ημέρες για τη Meta δεν είναι καλά, αλλά αντίθετα, στα γραφεία της Apple πρέπει να υπήρχαν αρκετά χαμόγελα ικανοποίησης. Ο Mark Zuckerberg έκανε μια δήλωση που υποδεικνύει ένα άλλο πρόβλημα, αρκετά σοβαρό, που αντιμετωπίζει το κοινωνικό δίκτυο, και του οποίου η ευθύνη αντιστοιχεί εξ ολοκλήρου στην Apple.

Όπως μπορούμε να διαβάσουμε στο Yahoo Finance!, ο Mark Zuckerberg ισχυρίστηκε ότι η λειτουργία Διαφάνειας Παρακολούθησης Εφαρμογών της Apple θα του κοστίσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα φανούν το οικονομικό έτος 2022. Τελικά έχουμε ένα νούμερο, αν και πρόχειρο, από το όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 14.5 τον περασμένο Απρίλιο και άρχισαν τα παράπονα για το γεγονός ότι οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να περιορίσουν ουσιαστικά την παρακολούθηση με ένα μόνο πάτημα στις οθόνες τους.

Από την πρώτη στιγμή το Facebook αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτό το μέτρο, αν και είναι αλήθεια ότι τα επιχειρήματά του ήταν τόσο αμφισβητήσιμα που δεν έπισαν ούτε τους δικούς τους εργαζόμενους. Για μήνες, το Facebook ισχυριζόταν ότι τα μεγάλα θύματα του μέτρου της Apple ήταν οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιούν τις διαφημιστικές υπηρεσίες του Facebook με το ίδιο επίπεδο ακρίβειας στόχευσης που απολάμβαναν μέχρι τώρα.

Το ότι το Facebook θα αντιστεκόταν έναντι της νέας λειτουργίας απορρήτου του iOS ήταν απολύτως κατανοητό και μάλιστα αναμενόμενο, γιατί τελικά επηρέασε άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του, τη διαφήμιση. Ωστόσο, ο κυνισμός της εταιρείας με τον ισχυρισμό ότι η προστασία του απορρήτου των χρηστών από την Apple αφορούσε πρωτίστως τους διαφημιστές, αντί να αναγνωρίσει ανοιχτά ότι τα συμφέροντά της επηρεάστηκαν περισσότερο, δεν πέρασε απαρατήρητος.

Από τότε, περιμέναμε να μάθουμε τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή η αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα της Apple για τις συσκευές της, στα έσοδα της Meta. Τώρα ο Zuckerberg μας έδωσε επιτέλους ένα επίσημο γεγονός για αυτό και χωρίς αμφιβολία η πτώση της μετοχής της εταιρείας, έχει να κάνει και με αυτά τα δεδομένα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.