Η Apple κατέθεσε το εμπορικό σήμα realityOS

realityOS

Αν και ο Mark Gurman διαφωνεί, ορισμένες ενδείξεις δείχνουν ότι η Apple μπορεί να εκπλήξει τους πάντες και να παρουσιάσει σύντομα τη νέα της συσκευή AR/VR, ίσως και στο WWDC τον Ιούνιο. Πράγματι, αιτήσεις για την κατοχύρωση εμπορικού σήματος με την ονομασία “realityOS” έχουν κατατεθεί στα γραφεία ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, της Ουγκάντα, της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας.

Αλλά τι είναι το realityOS; Είχαμε ήδη συναντήσει αυτό το όνομα πριν από τρεις μήνες, και φαίνεται να είναι το λειτουργικό σύστημα της νέας συσκευής AR/VR της Apple. Τώρα, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το σήμα αυτό έχει κατατεθεί σε διάφορες χώρες, χωρίς να αναφέρεται η χρήση του, γεγονός που θα επιβεβαίωνε ότι το realityOS είναι ένα νέο προϊόν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το εμπορικό σήμα realityOS θα έχει ως προθεσμία για τη “διεθνή κατάθεση” στο USPTO (το γραφείο ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ) την 8η Ιουνίου 2022, δύο ημέρες μετά την έναρξη του WWDC της Apple (που πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου).

Το ενδιαφέρον στοιχείο, και το οποίο θα ενίσχυε την υπόθεση ότι η Apple βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, είναι ότι η εταιρεία που κατέθεσε το εμπορικό σήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται Realityo Systems LLC, με διεύθυνση στο “Corporation Trust Center”, μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες καταχώρισης εμπορικών σημάτων, της οποίας η Apple είναι πελάτης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην ίδια διεύθυνση βρίσκουμε την Yosemite Research LLC, την εταιρεία που χρησιμοποιεί η Apple για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων macOS, όπως τα Yosemite και Big Sur.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.