Η Apple εξαγόρασε την AI Music

AI Music

Η Apple ολοκλήρωσε την εξαγορά της AI Music, μιας startup με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στη δημιουργία εξατομικευμένης μουσικής μέσω τεχνητής νοημοσύνης και διαφορετικών αλγορίθμων ικανών να προσαρμόσουν τον ήχο στο αγαπημένο μουσικό είδος του ακροατή.

Επιπλέον, όπως περιγράφεται στον ιστότοπο της AI Music, (που πλέον δεν είναι διαθέσιμος)  η εταιρεία μπορεί επίσης να δημιουργήσει τραγούδια – χωρίς πνευματικά δικαιώματα – που προσαρμόζονται στους παλμούς της καρδιάς μας ή παρέχουν μουσική για ορισμένες ενέργειες, όπως η σωματική άσκηση. Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Universal Music, το Made Music Studio και η Abbey Road Red.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαγορά. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία για να ενισχύσει τις υπηρεσίες της στα Apple Music, HomePod mini ή Apple Fitness +.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.