Η Apple επιταχύνει τις ενημερώσεις ασφαλείας σε iOS και macOS

Apple

Το ντεμπούτο των νέων εκδόσεων του iOS και του macOS θα φέρει πολλά χαρακτηριστικά που θα παρέχουν στους χρήστες όλο και πιο ολοκληρωμένα και βελτιστοποιημένα εργαλεία για να αξιοποιούν στο έπακρο τις συσκευές τους. Η Apple, ωστόσο, δεν ξεχνά την ασφάλεια και ετοιμάζει ένα πολύ σημαντικό νέο χαρακτηριστικό για τη μεγιστοποίηση της ταχύτητας των ενημερώσεων που σχετίζονται με κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας. Με το νέο iOS 16 και το macOS Ventura, η Apple θα εισαγάγει τη νέα λειτουργία Rapid Security Response. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα επιτρέπει την κυκλοφορία συχνότερων ενημερώσεων ασφαλείας, ανεξάρτητα από την κυκλοφορία σημαντικών ενημερώσεων λογισμικού.

Η νέα λειτουργία Rapid Security Response αναφέρεται στις επίσημες σελίδες του iOS 16 και του macOS 13 μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που έρχονται με τις νέες εκδόσεις των δύο λειτουργικών συστημάτων. Όσον αφορά το iOS, αυτή η νέα λειτουργία επιτρέπει την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων ασφαλείας. Η Apple θα εισαγάγει την επιλογή Install System and Data Files (Εγκατάσταση αρχείων συστήματος και δεδομένων) στην ενότητα Automatic Updates (Αυτόματες ενημερώσεις) των ρυθμίσεων. Αυτή η επιλογή θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και θα επιτρέψει στο σύστημα να ξεκινήσει την αυτόματη λήψη και την εγκατάσταση των επιδιορθώσεων ασφαλείας.

Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία χειροκίνητα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ταχεία απόκριση ασφαλείας θα πρέπει επίσης να εφαρμοστεί ως χαρακτηριστικό του iPadOS, το οποίο, όπω

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.