Η Apple έχει βγάλει πολλά χρήματα αφαιρώντας φορτιστές και ακουστικά από τις συσκευασίες

Apple

Το 2020, είδαμε την Apple να παίρνει την “θαρραλέα” απόφαση, που αργότερα εφαρμόστηκε από τη Samsung και τη Google, να αφαιρεί τους φορτιστές και τα ακουστικά από τα κουτιά των iPhone.

Αυτό ανακοινώθηκε ως μέτρο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των νέων συσκευών, ένα σαφώς έγκυρο και κατανοητό κίνητρο. Είναι εξίσου αναμφισβήτητο ότι αυτό οδήγησε την Apple να εξοικονομήσει χρήματα από την παραγωγή των νέων συσκευών. Η Daily Mail μπήκε στον κόπο να προσπαθήσει να ποσοτικοποιήσει αυτή την εξοικονόμηση χρημάτων.

Η συνολική εξοικονόμηση έχει ανέλθει μέχρι στιγμής σε περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λίγο κάτω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εξοικονόμηση αυτή λέγεται ότι οφείλεται όχι μόνο στα αξεσουάρ που λείπουν από τα κουτιά των νέων iPhone, αλλά και στα υψηλότερα έσοδα από την πώληση πρόσθετων αξεσουάρ. Αρκετοί χρήστες επέλεξαν να αγοράσουν έναν νέο φορτιστή 20W για να αντικαταστήσουν τους παλιούς, πιο αργούς φορτιστές.

Επιπλέον, αφαιρώντας τα αξεσουάρ, η Apple μπόρεσε να μειώσει το μέγεθος των κουτιών. Έτσι εξοικονομήθηκαν τα έξοδα αποστολής και το κόστος συσκευασίας των νέων iPhone. Αν θέλετε να εμβαθύνετε στο θέμα με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, σας παραπέμπουμε στο πλήρες ρεπορτάζ της Daily Mail.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.