Η Apple Card ετοιμάζεται για κυκλοφορία στην Ευρώπη;

Apple Card

Η ανακοίνωση της κάρτας Apple Card πριν από τρία χρόνια κατέστησε ουσιαστικά την Apple μια “τράπεζα”. Η πιστωτική κάρτα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ορισμένες πρόσφατες εμπορικές συναλλαγές της Apple υποδηλώνουν ότι σύντομα μπορεί να δούμε την Apple Card στην Ευρώπη.

Η εταιρεία εξαγόρασε πρόσφατα την Credit Kudos, μια νεοσύστατη εταιρεία fintech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία “επιδιώκει να βοηθήσει τους δανειστές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις”. Η εξαγορά φέρεται να πραγματοποιήθηκε για ποσό κοντά στα 150 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν είναι σαφές πώς η Apple θα χρησιμοποιήσει την Credit Kudos: η τεχνογνωσία της startup θα είναι σίγουρα χρήσιμη για να φέρει την Apple Card τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια αγορά-κλειδί για την Apple.

Η Credit Kudos είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση που ιδρύθηκε μόλις το 2020 και η οποία έλαβε αμέσως χρηματοδότηση ύψους περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων: ασχολείται με την παροχή λεπτομερών αξιολογήσεων “οικονομικής βαθμολογίας” και “πιστωτικής βαθμολογίας” χάρη στο API που ανέπτυξε. Όπως αναφέρθηκε, η εξαγορά αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την άφιξη της Apple Card στην Ευρώπη, αλλά θα μπορούσε να πάρει ακόμα πολύ χρόνο, δεδομένου ότι οι νόμοι για τις τράπεζες και τις πιστωτικές κάρτες μπορεί να διαφέρουν τόσο πολύ ανάλογα με τη χώρα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.