Η Apple ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων τριμήνου

apple

Η Apple ανακοίνωσε τα τριμηνιαία αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, το οποίο έληξε στις 26 Μαρτίου και συνεπώς είναι το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα έσοδα της Apple ήταν 97,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το τρίμηνο, αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση (ή αλλιώς σε σύγκριση με το τρίμηνο Μαρτίου του 2021). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τριμηνιαία κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,52 δολαρίων. Επίσης, για τους μετόχους, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της Apple ανακοίνωσε μέρισμα σε μετρητά ύψους 0,23 δολαρίων ανά κοινή μετοχή, δηλαδή αύξηση 5%. Αυτό θα καταβληθεί στις 12 Μαΐου σε όσους κατείχαν μετοχές στις 9 Μαΐου.

Ο Tim Cook ήταν δικαιολογημένα ενθουσιασμένος με τα νέα, λέγοντας: “Τα αποτελέσματα ρεκόρ αυτού του τριμήνου αποτελούν απόδειξη της αδιάκοπης εστίασης της Apple στην καινοτομία και της ικανότητάς μας να δημιουργούμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στον κόσμο. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε την ισχυρή ανταπόκριση των πελατών στα νέα μας προϊόντα, καθώς και την πρόοδο που σημειώνουμε για να γίνουμε ουδέτεροι ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την εφοδιαστική μας αλυσίδα και τα προϊόντα μας μέχρι το 2030. Δεσμευόμαστε, όπως πάντα, να είμαστε μια δύναμη για το καλό στον κόσμο – τόσο σε ό,τι δημιουργούμε όσο και σε ό,τι αφήνουμε πίσω μας“.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Luca Maestri, αποκάλυψε ότι το τμήμα υπηρεσιών της εταιρείας σημείωσε ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών αυτό το τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των iPhone, Mac, wearables, των οικιακών προϊόντων και των αξεσουάρ σημείωσαν επίσης ρεκόρ, αλλά μόνο σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τρίμηνο του Μαρτίου.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.