Η Amazon δεν θα αγοράζει πλέον από διανομείς στην Ευρώπη

amazon

Η Amazon ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2024 θα αγοράζει προϊόντα απευθείας από εταιρείες. Οι έμποροι λιανικής πώλησης θα εξακολουθούν να μπορούν να πωλούν προϊόντα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ως τρίτοι πωλητές. Η εταιρεία με θα εισαγάγει στην Ευρώπη προκειμένου να μειώσει το κόστος, το οποίο αυξήθηκε σημαντικά το 2022 και μειώθηκε μόνο εν μέρει με την απόλυση 18.000 εργαζομένων.

Σε αντίθεση με τους τρίτους πωλητές, οι οποίοι διαχειρίζονται ολόκληρη τη διαδικασία πώλησης, οι διανομείς παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα. Ουσιαστικά αγοράζουν το προϊόν από τη φίρμα και στη συνέχεια το πωλούν στην Amazon. Συνεπώς, η αλλαγή θα επηρεάσει τα προϊόντα που η Amazon αγοράζει από τους χονδρέμπορους και πωλεί σε υψηλές τιμές. Από το 2024, η εταιρεία θα βασίζεται περισσότερο σε τρίτους εμπόρους που αναλαμβάνουν το ρίσκο της διατήρησης αποθεμάτων.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε:

Όπως είναι σύνηθες για όλες τις εταιρείες, επανεξετάζουμε τακτικά την προσέγγισή μας για την προμήθεια προϊόντων, καθώς προσπαθούμε να ελέγχουμε το κόστος μας και να διατηρούμε τις τιμές χαμηλές για τους πελάτες. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στην προμήθεια ορισμένων προϊόντων για τα ευρωπαϊκά καταστήματά μας απευθείας από τους ιδιοκτήτες.

Κόβοντας τη σύνδεση με τους διανομείς, η Amazon μπορεί να αυξήσει τον έλεγχο της διαδικασίας πώλησης, ιδίως όσον αφορά την επιλογή προϊόντων και την τιμολόγηση. Ωστόσο, ο Martin Heubel, πρώην στέλεχος της εταιρείας, επεσήμανε έναν πιθανό κίνδυνο. Θα μπορούσε να έχει συνέπειες στη διαθεσιμότητα ορισμένων προϊόντων, καθώς αρκετές φίρμες βασίζονται αποκλειστικά σε διανομείς.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.