Η Google δοκιμάζει αλλαγές στο UI του Play Store

Play Store

Η Google εργάζεται σε ένα χαρακτηριστικό για το Play Store που θεωρεί ότι θα βοηθήσει τους χρήστες να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται να πατήσουν πάνω της.

Αυτή τη στιγμή, στο Play Store είναι ορατές τρεις εφαρμογές και για να δείτε περισσότερες θα πρέπει να κάνετε scroll στα αριστερά. Με το νέο σχεδιασμό που δοκιμάζει η Google, αντί για carousel θα υπάρχουν λίστες, που επίσης θα έχουν scroll προς τα αριστερά. Στο αριστερό μέρος της λίστας, φαίνεται ένα μικρότερο εικονίδιο για κάθε εφαρμογή.

Play Store

Όπως φαίνεται, το νέο UI αποτελεί μία μίξη του παλιού με κάποια νέα στοιχεία. Σύμφωνα με το 9to5Google, το νέο UI δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο προς το παρόν. Ενδεχομένως, τελικά, να δούμε κάτι αρκετά διαφορετικό. Στόχος της Google είναι να κερδίσουν οι χρήστες χρόνο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εφαρμογών και δεν είναι βέβαιο ότι θα το πετύχει με τις αλλαγές που έχει κάνει έως τώρα.

Γενικότερα, η εταιρεία αλλάζει τα πράγματα με μικρές τροποποιήσεις και όχι ριζικά. Δοκιμάζει τις νέες ιδέες και ανάλογα με το feedback του κοινού αποφασίζει αν θα τις ενσωματώσει. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τελική απόφαση η παραπάνω αλλαγή.