Γερουσιαστές πιέζουν για έλεγχο της εξαγοράς της Activision Blizzard

Activision Blizzard

Τέσσερις γερουσιαστές των ΗΠΑ κάλεσαν την επικεφαλής του Federal Trade Commission, Lina Khan, να ερευνήσει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο λόγος για τους Elizabeth Warren, Bernie Sanders, Sheldon Whitehouse και Cory Booker, οι οποίοι μέσω ανοικτής επιστολής παροτρύνουν την Khan να ερευνήσει τη συμφωνία, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο λόγος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γερουσιαστές, είναι ότι οι δύο εταιρείες έχουν ιστορικό κακομεταχείρισης εργαζομένων, σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων, καθώς και πρακτικές καταναγκαστικής εργασίας, με τους εργαζομένους να ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοπιστία στη βιομηχανία του gaming. Επιπλέον, δηλώνουν μεγάλη ανησυχία ότι αυτή η εξαγορά θα αποτρέψει τις φωνές αυτών των ατόμων από το να ακουστούν. Έτσι, καλούν το FTC να αντιτεθεί στη συμφωνία, εφόσον βρεθεί ότι μπορεί να ενισχύσει το μονοπώλιο και να δυσχεράνει την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και των εταιρειών.

Η Activision Blizzard έχει έρθει τους τελευταίους μήνες αντιμέτωπη με πολυάριθμες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις στο εργασιακό της περιβάλλον, με μία από αυτές να καταλήγει σε διακανονισμό έναντι $18 εκατομμυρίων πριν από μερικές ημέρες. Ωστόσο, και αυτή η συμφωνία κατακρίθηκε, οπότε θα έχει αρκετό μέλλον η υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες αγωγές που δεν έχουν διευθετηθεί.

Γνωρίζαμε ότι μια τόσο μεγάλη συμφωνία ίσως τεθεί σε κίνδυνο και ότι σίγουρα θα αργήσει να ευοδωθεί. Όσο περνά ο καιρός φαίνεται πως παρουσιάζονται όλο και μεγαλύτερα εμπόδια και πλέον φαίνεται πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η ιστορία της συμφωνίας αυτής θα έχει και άλλα επεισόδια.