Φαίνεται ότι η κρίση των ημιαγωγών θα διαρκέσει πολύ καιρό

κρίση των ημιαγωγών

Για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα, ο κόσμος της τεχνολογίας παλεύει με τη λεγόμενη “κρίση των ημιαγωγών”, η οποία επηρεάζει όλους τους μεγάλους παίκτες του κλάδου.

Κάποιες φήμες έδιναν ελπίδες ότι θα υπήρχε φως στην άκρη του τούνελ (ειδικά για τις παραδόσεις καρτών γραφικών), αλλά τώρα μια νέα έκθεση από το Nikkei Asia δείχνει ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές chip, συμπεριλαμβανομένων των Applied Materials, KLA, Lam Research και ASML, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οι εταιρείες αυτές προειδοποιούν τους μεγαλύτερους πελάτες τους ότι ορισμένος εξοπλισμός μπορεί να καθυστερήσει έως και 18 μήνες.

Υπάρχει έλλειψη όλων των ειδών των εξαρτημάτων, με καθυστερήσεις που συσσωρεύονται από το 2020. Δεν υπάρχουν μηχανές για την παραγωγή επεξεργαστών, δεν υπάρχουν επεξεργαστές.

Στην αρχή της κρίσης, φαινόταν ότι έφταιγαν οι κατασκευαστές chip, όπως η Texas Instruments, αλλά τώρα που οι εταιρείες αυτές, μαζί με τη Samsung και την TSMC, κάνουν ό,τι μπορούν για να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση, καταφθάνουν περισσότερες καθυστερήσεις, οι οποίες περιγράφονται από ειδικούς του κλάδου ως “οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.