Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard

Activision Blizzard

Οι δεσμεύσεις της Microsoft σε ό,τι αφορά στο cloud gaming φέρονται να έπεισαν τους αρμοδίους για την έγκριση της εξαγοράς της Activision Blizzard στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι ενέκριναν σήμερα τη συναλλαγή.

Αναλυτικότερα, οι άνθρωποι της Ε.Ε. αποφάνθηκαν ότι η Microsoft δεν έχει κάποιο λόγο να αποσύρει τους τίτλους της Activsion από το PlayStation, αλλά ακόμα και αν πράξει κάτι τέτοιο, θεωρούν πως δε θα πληγεί ο ανταγωνισμός στην αγορά των κονσολών. Εκεί που εντόπισαν πιθανά προβλήματα είναι οι υπηρεσίες cloud, τομέας σχετικά με τον οποίο η αμερικανική εταιρεία προχώρησε σε κάποιες δεσμεύσεις. Αυτές έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ίδια.

Παρά την εξέλιξη αυτή, η αρμόδια επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου, CMA, δεν έχει πειστεί ότι η συναλλαγή δε θα βλάψει την αγορά. Η εξέταση της έφεσης της Microsoft θα αργήσει να ολοκληρωθεί και δεν είναι σαφές κατά πόσο θα επηρεαστεί από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα, όμως, και να έχει θετική έκβαση σε αυτό το μέτωπο, η εξαγορά της Activision Blizzard έχει ακόμα αρκετά εμπόδια να υπερπηδήσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, δεν υπάρχει τελική απόφαση από τους αρμόδιους φορείς σε χώρες όπως η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Η σημερινή εξέλιξη κλείνει ένα μέτωπο για τη Microsoft, αλλά όπως έχει καταστεί σαφές εδώ και μήνες, η εξαγορά της Activision Blizzard αποτελεί ένα σίριαλ που θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια.