Εξαπλώνεται το φαινόμενο των ψεύτικων δωρεάν εφαρμογών macOS

macOS

Οι εφαρμογές που είναι αρχικά δωρεάν και στη συνέχεια απαιτούν συνδρομές ή αγορές εντός της εφαρμογής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Ορισμένοι προγραμματιστές φαίνεται να κάνουν κατάχρηση αυτού του συστήματος, όπως επεσήμανε ο Jeff Johnson στο Twitter. Το φαινόμενο φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο το macOS.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματιστής έφερε το παράδειγμα της εφαρμογής Gcalendar, η οποία είναι σήμερα η 40η εφαρμογή με τις περισσότερες δωρεάν λήψεις από το Mac App Store στις ΗΠΑ. Ωστόσο, εάν ο χρήστης δεν πληρώσει για την άδεια χρήσης που προσφέρεται μέσω μιας αγοράς εντός εφαρμογής, δεν θα μπορεί να επωφεληθεί από καμία λειτουργία, πόσο μάλλον από μια δοκιμαστική περίοδο. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή βαθμολογείται με τέσσερα αστέρια, με αρκετές αρνητικές κριτικές που γράφτηκαν από πραγματικούς χρήστες.

Σχετικά με αυτό, ακολουθεί το σχόλιο του Johnson: “Αυτός ο προγραμματιστής έχει 9 εφαρμογές στο Mac App Store, οι οποίες φαίνεται να έχουν όλες το ίδιο “επιχειρηματικό μοντέλο”: δωρεάν λήψη, με αγορά εντός της εφαρμογής, αλλά την πρώτη φορά που ανοίγετε την εφαρμογή, χρειάζεται μια εφάπαξ προκαταβολική αγορά, διαφορετικά δεν λειτουργεί καθόλου. Χωρίς δοκιμή, χωρίς συνδρομή.”

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.