Ο επικεφαλής της Samsung Display απαιτεί η Apple να μη μειώσει τις παραγγελίες

Samsung Display

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τη γνωστοποίηση των σχεδίων της Apple να μειώσει της παραγγελίες οθονών για τα iPhone και ο επικεφαλής της Samsung Display, Choi Joo-sun ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και να προειδοποιήσει τους αρμόδιους της αμερικανικής εταιρείας να μην αθετήσουν τα συμβόλαια.

Σύμφωνα με πηγές του The Elec, ο CEO της Samsung Display προσπάθησε να μεταπείσει τον επικεφαλής της Apple, Tim Cook, σε ό,τι αφορά στα σχέδια για μείωση της παραγωγής. Ακόμα, επιθυμεί να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας να ελαττώσει την παραγωγή από τα 220 εκατομμύρια κομμάτια στα 185.

Η Samsung ανέμενε παραγγελίες τουλάχιστον 160 εκατομμυρίων οθονών OLED από την Apple κατά τη διάρκεια του 2022. Ωστόσο, ο Tim Cook ανέφερε ότι η εταιρεία έχει “bottleneck” στη γραμμή προμηθειών της. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια εξαρτήματα η ροή παραγγελιών είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλα. Ωστόσο, η δυνατότητα παραγωγής είναι εφάμιλλη με αυτή που επιτρέπει το προϊόν με τη μικρότερη ροή. Έτσι, η παραγωγή των iPhone επηρεάζεται άμεσα.

Η παρουσία του CEO της Samsung Display στο Apple HQ δε διαψεύσθηκε από την εταιρεία. Αυτό που ανέφεραν είναι ότι δε συναντήθηκε με τον Tim Cook. Σύμφωνα με πηγές από την Κορέα, ο Choi αιτήθηκε να παραμείνει απαράλλακτο το συμβόλαιο με τη Samsung και ότι η Apple θα μειώσει τις παραγγελίες προς άλλους προμηθευτές και ειδικά προς την BOE. Μάλιστα, λέγεται πως η Samsung Display απείλησε με αγωγή κατά της Apple για μία πατέντα σε ένα προϊόν που περιέχει OLED panel ανταγωνιστή. Η κινεζική BOE είναι η πρώτη εταιρεία που έρχεται στο μυαλό όλων.

Δεν είναι γνωστό για ποια πατέντα κάνουν λόγο στη Samsung, ωστόσο δε θα είναι η πρώτη διαμάχη μεταξύ της εταιρείας από το Cupertino και του κορεατικού κολοσσού, σχετικά με κάποια πατέντα. Μένει να δούμε κατά πόσο θα τηρηθούν όσα έχουν υπογραφεί και ποιες θα είναι οι συνέπειες αν δε γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο.