Ο Elon Musk ζητά να δικαστεί εκτός Σαν Φρανσίσκο επικαλούμενος μεροληψία

Elon Musk

Εν αναμονή της δίκης που έχει να κάνει με τους μετόχους της Tesla, ο Elon Musk αιτήθηκε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί εκτός Σαν Φρανσίσκο, καθώς θεωρεί με η κάλυψη της ειδησεογραφίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης θα πλήξει την αντικειμενικότητα των ενόρκων.

Όπως μεταφέρει το CNBC, ο Musk έχει ζητήσει επίσημα από το δικαστή να μεταφέρει την τοποθεσία της δίκης από το Σαν Φρανσίσκο στο Δυτικό Τέξας. Ο ισχυρός άνδρας της Tesla κατηγορείται για χειραγώγηση των μετοχών της εταιρείας, γεγονός που πηγάζει από ένα tweet που είχε κάνει το 2018, το οποίο οδήγησε σε μεγάλες αυξομειώσεις στην αξία των μετοχών. Αρχικά αυτό επέφερε πρόστιμο ύψους $40 εκατομμυρίων, αλλά φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχεια στην υπόθεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εν λόγω δίκη καλείται να αποφανθεί εάν η δημοσίευση του Musk πράγματι επηρέασε την τιμή των μετοχών, καθώς και αν θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για πιθανές απώλειες.

Στο αίτημα που κατέθεσε ο Elon Musk, αναφέρει ότι η κάλυψη των ειδήσεων από τα τοπικά σε ό,τι αφορά στην ανάληψη της ηγεσίας του Twitter από τον ίδιο, έχει καλλιεργήσει μία αρνητικότητα απέναντι στο πρόσωπό του, η οποία θεωρεί πως θα επηρεάσει την κρίση των ενόρκων. Ισχυρίζεται, επιπλέον, ότι τα γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο αποτελούν στόχο διαδηλωτών, που υποκινούνται από ντόπιους πολιτικούς. Σε περίπτωση που το αίτημα δεν ικανοποιηθεί, οι δικηγόροι του Elon Musk αναμένεται να ζητήσουν αναβολή της δίκης, ώστε να καταλαγιάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομά του τους τελευταίους μήνες.

Η ημερομηνία της δίκης είχε αρχικά οριστεί για τις 17 Ιανουαρίου, ενώ η ακρόαση σχετικά με το αίτημα μεταφοράς θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου.