Ο Elon Musk κατέθεσε πρόταση για ολοκληρωτική εξαγορά του Twitter

Elon Musk Twitter

Ο Elon Musk εξαγόρασε πρόσφατα το 9,2% των μετοχών του Twitter, έχοντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρείας. Ωστόσο, δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού κατέθεσε πρόταση έναντι $54,20 για κάθε μετοχή, προκειμένου να εξαγοράσει το 100% των μετοχών. Η συνολική πρόταση, έτσι, ανέρχεται στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η είδηση προέρχεται από το Bloomberg και από έγγραφα που κατατέθηκαν με το SEC. Όπως ανέφερε ο Elon Musk στα έγγραφα, αν η πρόταση δε γίνει αποδεκτή, τότε θα πουλήσει και το μερίδιο που εξαγόρασε πριν από μερικές ημέρες. Λίγο μετά από αυτό, ο ιδιοκτήτης της Tesla προτίμησε να μην μπει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, απόφαση που πυροδότησε τις υποθέσεις πως προτίθεται να εξαγοράσει την εταιρεία εξ ολοκλήρου.

Πράγματι, οι υποθέσεις αποδείχθηκαν ορθές, με τον επιχειρηματία να τονίζει ότι η εταιρεία δεν πρόκειται για βελτιωθεί σημαντικά με την τωρινή της μορφή. Θεωρεί ότι για να αναπτυχθεί θα πρέπει να μετατραπεί σε μία ιδιωτική εταιρεία.

Το Twitter έχει εκπληκτικές δυνατότητες. Θα τις ξεκλειδώσω.

Ο Musk πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει στην παρούσα διοίκηση ούτε πιστεύει πως μπορεί να οδηγήσει την εταιρεία στην αγορά και ως εκ τούτου, αν η πρότασή του δε γίνει αποδεκτή, θα ξανασκεφτεί τη θέση του ως μέτοχος. Ακόμα, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για κάποια απειλή και ότι απλά το Twitter δεν αποτελεί καλή επένδυση χωρίς τις αλλαγές που προτίθεται να πραγματοποιήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Musk έχει δεχθεί μήνυση από επενδυτή της εταιρείας, εξαιτίας της αδυναμίας του να αποκαλύψει κατάλληλα το μεγάλο ποσοστό που κατέχει πλέον στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο 50χρονος καθυστέρησε 10 ημέρες να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για όσους κατέχουν περισσότερο από το 5% των μετοχών. Το άτομο που κατέθεσε τη μήνυση πούλησε τις μετοχές του στο διάστημα αυτό, χάνοντας έτσι χρήματα, αφού η αξία τους αυξήθηκε στην πορεία.