Εκατοντάδες NFT εκλάπησαν από το OpenSea και ακόμα δεν ξέρουν πώς

OpenSea

Τα NFT διακινούν πολλά χρήματα – δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ πέρυσι – οπότε είναι φυσικό να έχουν γίνει ένας από τους πιο επιθυμητούς στόχους για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Το blockchain μπορεί να μην μπορεί να παραβιαστεί, αλλά τα δεκάδες πρωτόκολλα, smart contracts και άλλες τεχνολογίες που αναπτύσσονται γύρω από αυτό μπορούν να παραβιαστούν. Και είναι ευκολότερο από ό,τι συνήθως, επειδή πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που βρίσκεται ακόμη σε φάση εκμάθησης.

Το Σάββατο, μέσα σε μόλις τρεις ώρες, εκλάπησαν από την πλατφόρμα OpenSea 254 NFT αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι χάκερς δεν είναι ακόμη γνωστή. Το OpenSea επιβεβαίωσε επίσημα ότι το σύστημά της δεν έχει παραβιαστεί, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νέα smart contracts της και ότι δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στα email ή στις λίστες της. Επομένως, δεν φταίνε αυτοί.

Τα smart contracts αυτών των 254 κλεμμένων NFTs φέρουν τις υπογραφές των ιδιοκτητών που εξαπατήθηκαν, υποδεικνύοντας ότι έχουν υποστεί κάποιου είδους επίθεση phishing, αν και ορισμένοι από αυτούς έχουν σχολιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έχουν υποστεί phishing. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι κάποιος εμφανίστηκε ως OpenSea, προκειμένου να ξεγελάσει τα θύματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι χρήστες υπέγραψαν ένα μερικό συμβόλαιο, ένα είδος λευκής επιταγής και οι εγκληματίες συμπλήρωσαν τα δεδομένα που έλειπαν με τα NFT που ήθελαν να κλέψουν.

Το ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνουν με αυτά, επειδή η κλοπή NFT δεν είναι το ίδιο με την κλοπή κρυπτονομισμάτων, τα οποία μπορούν εύκολα να μεταπωληθούν. Τα NFT είναι μοναδικά και αναγνωρίσιμα και δεν έχουν καμία αξία από μόνα τους μέχρι να ανταλλαγούν με κάποιο κρυπτονόμισμα ή πραγματικά χρήματα, οπότε δεν θα είναι εύκολο να μεταπωληθούν.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.