Είναι η Ubisoft όντως προς πώληση;

Ubisoft

Η Ubisoft προσελκύει την προσοχή αρκετών ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών που μπορεί να ενδιαφέρονται για μια μελλοντική εξαγορά, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η Blackstone Inc. και η KKR & Co. φέρονται να ερευνούν το ενδεχόμενο εξαγοράς, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις.

Τόσο η Blackstone Inc. όσο και η KKR & Co. φέρονται να βρίσκονται ακόμη σε φάση μελέτης και, ως εκ τούτου, δεν είναι βέβαιο ότι θα υποβάλουν επίσημες προσφορές στη Ubisoft. Επιπλέον, παρά τις πολλές δυσκολίες αυτής της περιόδου, ο ίδιος ο εκδότης δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να πουλήσει μέρος των μετοχών του. Απόδειξη αυτού είναι η απόπειρα εξαγοράς από τη Vivendi SE, η οποία μπλοκαρίστηκε από τον ίδιο τον εκδότη για αθέμιτες πρακτικές το 2018. Ωστόσο, οι πρόσφατες καταγγελίες για ανθυγιεινό εργασιακό περιβάλλον, η αποχώρηση ορισμένων μακροχρόνιων υπαλλήλων και τα προβλήματα με την ανάπτυξη των νέων Assassin’s Creed, Rainbow Six και Far Cry θα μπορούσαν να αφήσουν κάποιες πόρτες ανοιχτές.

Η Ubisoft, ωστόσο, εργάζεται σε έναν νέο τίτλο με την κωδική ονομασία Project Q. Λόγω αυτού, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε πρόσφατα στους ισχυρισμούς του Bloomberg. Η θέση της εταιρείας είναι ότι είναι μια ισχυρή και ταλαντούχα εταιρεία, ικανή να δημιουργήσει μερικά από τα πιο αγαπημένα franchises για τους παίκτες. Για τους λόγους αυτούς, ο εκπρόσωπος χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως απλή φήμη και δεν ενδιαφέρεται να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες νέες φήμες υποστηρίζουν την πιθανή πώληση της Ubisoft. Οι πηγές, όπως αναφέρει το Kotaku, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτές τις φήμες και προσθέτουν ότι η Ubisoft συνεργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες με διάφορες εξωτερικές εταιρείες συμβούλων για τη διαχείριση διαφόρων τμημάτων της. Η θέση της εταιρείας, ωστόσο, φαίνεται αρκετά σαφής και ακόμη και αν επιβεβαιωθούν αυτές οι φήμες, είναι πιθανό ότι πρόκειται απλώς για μια στρατηγική αύξησης των εσόδων της εταιρείας και όχι για πιθανή πώληση.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.