Εφτά έφηβοι συνελήφθησαν για διασυνδέσεις με την ομάδα χάκερ Lapsus$

Lapsus$

Η υποψία ότι ένας έφηβος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την Lapsus$, την ομάδα χάκερ που έχει χτυπήσει εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Nvidia και η Samsung, αποδείχθηκε βάσιμη: το BBC News ανέφερε ότι η αστυνομία στην πόλη του Λονδίνου συνέλαβε επτά εφήβους ως ύποπτους για διασυνδέσεις με την ομάδα Lapsus$.

Ο επιθεωρητής Michael O’Sullivan δήλωσε ότι η αστυνομία του Λονδίνου διεξήγαγε έρευνα και ότι επτά άτομα ηλικίας μεταξύ 16 και 21 ετών συνελήφθησαν. Προφανώς η έρευνα θα συνεχιστεί για να βρεθεί η αλήθεια σχετικά με τον πραγματικό ένοχο πίσω από την ομάδα Lapsus$.

Το BBC News ισχυρίζεται ότι μίλησε με τον πατέρα ενός από τους εφήβους, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνώριζε καθόλου τα γεγονότα: “Δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτα από όλα αυτά μέχρι πρόσφατα. Δεν έχει μιλήσει ποτέ για hacking, αλλά είναι πολύ καλός με τους υπολογιστές και περνάει πολύ χρόνο με αυτούς”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.