Η EA ψάχνεται για πώληση ή συγχώνευση

EA

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει αρκετές εταιρείες στο χώρο του gaming να εξαγοράζονται από μεγαλύτερες. Το πιο ηχηρό παράδειγμα ήταν η Activision Blizzard, ενώ στη λίστα τώρα έρχεται να προστεθεί μία ακόμα μεγάλη εταιρεία, η EA.

Σύμφωνα με αναφορά του The Puck, η EA πρόσφατα επιδίωξε συγχώνευση με την NBCUniversal, ενώ βρέθηκε σε συζητήσεις με εταιρείες όπως οι Disney, Apple και όχι μόνο, για εξαγορά. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δε βρίσκεται κάποια συμφωνία στα σκαριά. Από τις παραπάνω απόπειρες, η πρώτη λέγεται πως είναι αυτή που έφτασε πιο κοντά στο ευοδωθεί. Η αναφορά μας λέει ότι ο CEO της Comcast, Brian Roberts, προσπαθούσε να εισέλθει στο χώρο της ψυχαγωγίας με την EA, αφήνοντας τον CEO της, Andew Wilson, στη θέση του. Τελικά οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν στο οικονομικό κομμάτι.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Kotaku, ότι δεν προτίθενται να σχολιάσουν φήμες. Πρόσθεσε ακόμα πως είναι περήφανοι που λειτουργούν από μία θέση ισχύος, με μία συλλογή από μεγάλα παιχνίδια και ισχυρές IP. “Βλέπουμε ένα πολύ λαμπρό μέλλον, μπροστά μας”, τόνισε.

Υπενθυμίζουμε πως το Φεβρουάριο ο CEO της EA, Andrew Wilson, είχε αφήσει να εννοηθεί πως η εταιρεία είχε διάθεση να προβεί η ίδια σε εξαγορές και όχι να εξαγοραστεί. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει δαπανήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια να μεγαλώσει ως μέγεθος, εξαγοράζοντας studio.

Πρόσφατα η εταιρεία προσέγγισε την Disney, με στόχο να δημιουργήσει μία σχέση που θα είναι κάτι περισσότερο από συμφωνίες μέσω συμβολαίων. Ενδεχομένως να θέλει να αναπληρώσει και το μεγάλο συμβόλαιο που χάθηκε με τη FIFA, αλλά και τη συμφωνία αποκλειστικότητας που είχε με το Star Wars, η οποία έληξε.

Η EA ετοιμάζει αρκετά παιχνίδια και σε όλες της τις τελευταίες ενημερώσεις δηλώνει κερδοφόρα, παρά την αποτυχία του πιο πρόσφατου Battlefield. Αν πράγματι υπάρχει διάθεση για κάτι πιο ριζοσπαστικό από μία συμφωνία και ένα μεγάλο συμβόλαιο για κάποιο franchise, οι ενέργειες της εταιρείες κατά πάσα πιθανότητα θα το δείξουν σύντομα.