Σε δύσκολη κατάσταση η Ubisoft, ακύρωσε μη ανακοινωμένους τίτλους

Ubisoft

Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι διάγει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία της ενδεχομένως, η Ubisoft προχώρησε σε ακύρωση τριών μη ανακοινωμένων τίτλων της, ενώ υπάρχει νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία του Skull and Bones.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Yves Guillemot, μίλησε χωρίς περιστροφές, λέγοντας ότι επικρατεί ξεκάθαρα απογοήτευση για την πρόσφατη πορεία της Ubisoft. Η νέα ακύρωση των projects έρχεται μόλις έξι μήνες από την ακύρωση άλλων τεσσάρων παιχνιδιών της εταιρείας, μεταξύ των οποίων ήταν και τα Ghost Recon Frontline και Spintel Cell VR. Ιδιαίτερα το Frontline, ήταν μεγάλη απώλεια, καθώς θεωρητικά στόχευε να ανταγωνιστεί μεγάλους τίτλους και να δώσει παρουσία στην εταιρεία σε ένα είδος που επικρατεί στη βιομηχανία του gaming εδώ και χρόνια. Ο λόγος, φυσικά, για τα battle royale που είναι ταυτόχρονα first person shooters, όπως τα Call of Duty: Warzone, Apex Legends και Escape from Tarkov.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση δε φαίνεται αναστρέψιμη για τη Ubisoft, αφού δε διαθέτει κάποια σταθερή πηγή εσόδων όπως ένας live service τίτλος. Τα franchises της δεν πηγαίνουν καλά και πλέον όλο το βάρος μάλλον πέφτει στο Assassin’s Creed Infinity, το οποίο ωστόσο απέχει πολύ, χρονικά.

Πριν από μερικούς μήνες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι η εταιρεία αναζητά μία εξαγορά από μεγαλύτερο μέγεθος, η οποία διαψεύσθηκε. Παρόλα αυτά, βλέποντας τις συνθήκες της αγοράς και τη μετοχή της να κατρακυλά, φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα που θα φτάσει μία πολύ δελεαστική πρόταση. Όποιος είναι αρκετά τολμηρός, ενδεχομένως να βάλει ιστορικά franchises όπως το Assassin’s Creed και στο Splinter Cell στη φαρέτρα του σε τιμή ευκαιρίας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κατάσταση φαίνεται πολύ δύσκολη για τη γαλλική εταιρεία, και μένει να δούμε αν είναι αναστρέψιμη, έστω και εν μέρει.