Οι δημιουργοί YouTube Shorts θα έχουν έσοδα από διαφημίσεις από την 1η Φεβρουαρίου

YouTube Shorts

Η ηγεσία του YouTube ανακοίνωσε ότι οι δημιουργοί των YouTube Shorts θα έχουν έσοδα από τις διαφημίσεις, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχαν δώσει το Σεπτέμβριο. Η αλλαγή θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου και έρχεται στα πλαίσια μίας ευρύτερης αναβάθμισης του Partner Program.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στην προσπάθεια του Youtube να ανταγωνιστεί το TikTok μέσω των Shorts. Οι δημιουργοί αυτών έως τώρα είχαν έσοδα μέσω Super Chat και κρατώντας ένα μικρό ποσοστό από αγορές προϊόντων, αλλά το ίδιο περίπου συμβαίνει και με το TikTok. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις αποτελούν εδώ και καιρό δέλεαρ για τους creators της πλατφόρμας, όμως, και εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική και στα YouTube Shorts, αποκτά ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι του άμεσου ανταγωνιστή του.

Όλοι οι δημιουργοί του YouTube θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συναινέσουν στις αλλαγές που προβλέπονται για το πρόγραμμα συνεργασίας τους με την πλατφόρμα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δεσμευτικό, αφού όσοι δε συμφωνούν με τους όρους μπορούν να τους απορρίψουν, χωρίς να χάσουν το δικαίωμα να δημιουργούν βίντεο. Μία βασική συμφωνία, ωστόσο, θα είναι υποχρεωμένοι να την υπογράψουν. Οι υπάρχοντες δημιουργοί θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν έως τις 10 Ιουλίου του 2023, διαφορετικά θα χάσουν τη χρηματοδότηση και θα πρέπει να κάνουν αίτηση εκ νέου για να γίνουν μέλη του προγράμματος.

Μία ακόμα διαφοροποίηση που θα έρθει στα YouTube Shorts μετά τις αλλαγές στο Partner Program, αφορά στις απαιτήσεις που υπάρχουν για την εγγραφή στο πρόγραμμα. Έως τώρα τα Shorts ήταν στο ίδιο καθεστώς με το κλασικό περιεχόμενο της πλατφόρμας, με 4,000 ώρες προβολής να απαιτούνται εντός 12 μηνών. Πλέον, απαιτείται είτε το προαναφερθέν, είτε 10 εκατομμύρια προβολές στα Shorts εντός διαστήματος 90 ημερών. Και στις δύο περιπτώσεις, για να αιτηθεί κάποιος δημιουργός να γίνει μέλος του προγράμματος, θα πρέπει να έχει 1,000 συνδρομητές.