Δε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο F8 για το Facebook φέτος

Facebook

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους είναι συνήθως μια πολύ δραστήρια περίοδος για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Υπάρχει το Google I/O τον Μάιο, το WWDC της Apple τον Ιούνιο και στη συνέχεια υποτίθεται ότι θα γινόταν το συνέδριο προγραμματιστών F8 του Facebook.

Τώρα σε μια ανάρτηση το Facebook δήλωσε ότι το F8 δε θα πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς προετοιμάζεται για “νέες πρωτοβουλίες για το επόμενο κεφάλαιο του διαδικτύου και της εταιρείας: το metaverse”.

Ο Diego Duarte Moreira της Meta, εξήγησε πώς η δημιουργία του metaverse θα είναι μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ άλλων εταιρειών, δημιουργών και προγραμματιστών και επισήμανε δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Το ένα είναι η αποκάλυψη του Conversations, της εναρκτήριας εκδήλωσης επιχειρηματικών μηνυμάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου.

Το άλλο γεγονός, που σίγουρα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι το Connect. Προγραμματισμένο για αργότερα φέτος, θα επικεντρωθεί στις πλατφόρμες VR, AR και metaverse. Θυμηθείτε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Connect παρουσιάστηκε η αλλαγή του ονόματος σε Meta, οπότε αναμένονται μεγάλες ανακοινώσεις από τη φετινή εκδήλωση.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.