Ο CEO του Twitter ενημέρωσε πως δεν αναμένονται απολύσεις

Twitter

Ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στο προσωπικό σχετικά με το τι θα ακολουθήσει την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Elon Musk. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 25 Απριλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά, με κάποια ερωτήματα να τίθενται στο Διευθύνοντα Σύμβουλό της.

Ο Agrawal αποκρίθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν προγραμματιστεί απολύσεις, σύμφωνα με άτομο που παρευρέθηκε στη συζήτηση και ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Εκτός αυτού, ο Agrawal ανέφερε ότι θα παραμείνει CEO μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά δε σχολίασε τι θα συμβεί μελλοντικά. Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα διαλυθεί όταν επικυρωθεί η εξαγορά, όπως δήλωσε ο Brett Taylor. Παράλληλα, ο νυν CEO τόνισε ότι υπάρχει αβεβαιότητα για τη συνέχεια.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την εξαγορά, από τότε που ο Elon Musk κατέθεσε την πρότασή του. Ο Musk από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να πραγματοποιήσει αλλαγές στην πλατφόρμα, επιμένοντας ότι δεν προέβη στην εξαγορά για οικονομικούς λόγους. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε αναφέρει ότι θεωρεί πως ο αλγόριθμος θα έπρεπε να γίνει open source.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι το Twitter αποτελεί χώρο κατάλληλο για την ελευθερία του λόγου. Το θέμα του ban του Donald Trump από την πλατφόρμα τέθηκε επί τάπητος, με τον Agrawal να μην έχει σαφή απάντηση για το αν θα επιτραπεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να επιστρέψει. Ο ίδιος ο Trump, πάντως, ανέφερε ότι δε θα επέστρεφε, ακόμα και ο νέος ιδιοκτήτης τον προσκαλέσει να το κάνει.