Η Apple διακόπτει την ανάπτυξη μη ανακοινωμένου τσιπ

Apple

Η Apple σταματά την ανάπτυξη ενός ακόμα μη ανακοινωμένου τσιπ, καθώς θα επικεντρωθεί περισσότερο στους επεξεργαστές των σειρών A και M, για τα iPhone και Mac αντίστοιχα. Επεξεργαστές και από τις δύο σειρές χρησιμοποιούνται στα διάφορα μοντέλα iPad.

Όπως αναφέρει ο Ming-Chi Kuo, η Apple θα πάψει να αναπτύσσει τα δικά της Wi-Fi chip, με την Broadcom να αναλαμβάνει αυτό το κομμάτι για τις μελλοντικές συσκευές της εταιρείας, όπως κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, το τσιπ που θα χρησιμοποιείται τόσο για Wi-Fi όσο και για Bluetooth, φαίνεται πως θα συνεχίσει να δουλεύεται, όπως ανέφερε ο Mark Gurman του Bloomberg.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από μερικές εβδομάδες η Apple ακύρωσε την κυκλοφορία του iPhone SE 4 η οποία θα πραγματοποιούταν κατά το επόμενο έτος. Η συσκευή επρόκειτο να είναι εξοπλισμένη με baseband επεξεργαστή που θα παρήγαγε η ίδια η εταιρεία, ο οποίος με τη σειρά του ακυρώθηκε, όπως και η συσκευή. Το σχέδιο προέβλεπε τη δοκιμή του τσιπ στο πιο φθηνό μοντέλο, προτού χρησιμοποιηθεί και στα πιο ακριβά, αλλά μετά την εξέλιξη αυτή, ενδεχομένως τα baseband chip να παρέχονται από την Qualcomm.