Απολύσεις της Microsoft και της IBM στη Ρωσία

Microsoft

Η Microsoft και η IBM μειώνουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί ή θα απολυθούν.

Το Bloomberg News αποκάλυψε ότι η Microsoft απολύει 400 υπαλλήλους, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg: “Ως αποτέλεσμα των αλλαγών στις οικονομικές προοπτικές και των επιπτώσεων στις δραστηριότητές μας στη Ρωσία, πήραμε την απόφαση να μειώσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία.

Η IBM φέρεται επίσης να προχωρά με τον ίδιο τρόπο όπως η Microsoft. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Arvind Krishna, δήλωσε ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία: “Καθώς οι συνέπειες του πολέμου συνεχίζουν να αυξάνονται και η αβεβαιότητα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αυξάνεται, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε μια ομαλή εκκαθάριση των δραστηριοτήτων της IBM στη Ρωσία. Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή είναι δίκαιη και αναγκαία”, δήλωσε ο Krishna.

“Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα και θα περιλαμβάνει τον διαχωρισμό του τοπικού μας εργατικού δυναμικού. Οι συνάδελφοί μας στη Ρωσία, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι, έχουν υπομείνει μήνες άγχους και αβεβαιότητας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η είδηση είναι δύσκολη και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η IBM θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει και θα λάβει όλα τα εύλογα μέτρα για να τους παρέχει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.