Απολύσεις και στη Spotify

spotify

Ο κατάλογος των τεχνολογικών εταιρειών που αποφάσισαν να ανοίξουν το 2023 με την ανακοίνωση απολύσεων δεν έχει τέλος: τώρα είναι η σειρά της Spotify. Πρόθεση είναι να υιοθετηθεί ένα πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο. Η περικοπή αφορά περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή περίπου 600 υπαλλήλους, αν αναλογιστεί κανείς τους 9.800 υπαλλήλους που απασχολεί η εταιρεία παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία έγγραφα των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Το ανακοινωθέν αναφέρεται στο 2023 που μόλις ξεκίνησε ως ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να προσεγγιστεί μέσω μιας επώδυνης απόφασης, η οποία όμως κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό ποιες ακριβώς είναι αυτές. Οι επόμενες κινήσεις της υπηρεσίας και τα επερχόμενα νέα θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση Stream On που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαρτίου.

Αλλαγές υπήρξαν και στα υψηλόβαθμα στελέχη, με την αποχώρηση της Dawn Ostroff (Chief Content Officer), η συμβολή της οποίας ορίστηκε ως ουσιαστική για την ανάπτυξη της πλατφόρμας και του κλάδου γενικότερα, ιδίως σε σχέση με τη διάδοση των podcasts.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, η Spotify είναι η τελευταία κατά χρονολογική σειρά από τις εταιρείες τεχνολογίας που ανακοίνωσαν απολύσεις. Η Alphabet (μητρική εταιρεία της Google), η Amazon, η Microsoft, η Meta και το Twitter το έκαναν επίσης πρόσφατα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.